jueves, 26 de marzo de 2009

Programación de las jornadas

IMPORTANTE:
Las fechas que faltan por poner, se aclararán a lo largo de esta semana y la que viene. Puedes ir consultando este blog o apuntarte a la lista de contactos, mandando un mail a jornadasdeurbanismo@gmail.com con el asunto "quiero recibir la info". Adelantar también que saldrán unos trípticos con la información de las jornadas a finales de la semana que viene, cuando esté todo claro. Si estás interesade en recoger unos cuantos para tus amigos, para algun colectivo o para lo que sea, envía un correo y te avisaremos de donde se podrán recoger. Agradecemos toda difusión!!

IMPORTANT:
Les dates que falten per confirmar s'aclariràn durant aquest setmana i la vinent. Pots consultar el blog per assabentar-te, o subscriure't a la llista de correu enviant un mail a jornadasdeurbanismo@gmail.com amb l'assumpte "vull rebre la info". Dir també que eixiràn uns tríptics amb la informació de les jornades a finals de la setmana que ve, quan ja estiga tot clar. Si estàs interessat/da en recollir alguns per als teus amics, el teu poble, algun col·lectiu que conegues... no dubtes en enviar-nos un correu i t'avisarem d'on es poden recollir. Agraïm tota la difusió que pugau fer!!
LA CIUTAT COM A LLOC DE FALS PROGRÉS

23 d'abril - XXh - UPV (Fac. d'Arquitectura)
Introducció crítica a l'urbanisme, a càrrec d'un professor de la Universitat Politècnica de València. Ja confirmarem l'hora i l'aula

25 d'abril - 19h - Ateneu Llibertari Al Margen
El urbanismo a escala humana, alternativas al modelo actual desde una perspectiva historica
Eduard Masjuan

27 d'abril - 19h - UV (Fac. d'Història)
La ciutat industrial i l'estandarització del paisatge, a càrrec de Manuel Cerdà, professor de la UV


LA CIUTAT COM ESPAI DE REPRESSIÓ

5 de maig - XXh - Aula per confirmar
L'evolució urbanística de València als últims anys, a càrrec d'un professor de la Universitat Politècnica de València. Ja confirmarem l'hora i l'aula

7 de maig - XXh - Aula per confirmar
Xerrada sobre el conflicte del cabanyal, a càrrec de l'Assemblea del barri del Cabanyal

9 de maig - Lloc per determinar
Comptarem amb la presència de diferents barris en lluita de tot l'estat, una xerrada de cada col·lectiu i potser una taula redona per tal de compartir experiències. En principi vindràn veïns i veïnes de la Plataforma de defensa de la Barceloneta (Barceloneta), Casa de l'aire (Granada), A.V. Madalena calle y libertad (Saragossa), Assamblea del Cabanyal (València)

11 de maig - 18h - Aula per determinar
Ciutat i discapacitat, per Josefina Juste

12 de maig - 18h - Aula per determinar
Xerrada-debat, l'okupació com a mitjà i no com a fi.L'IMPACTE DE LA CIUTAT EN L'ENTORN RURAL

14 de maig - XXh - Aula per determinar
L'efecte de la ciutat en el món rural, per Félix Rodrigo

16 de maig - Lloc per determinar
De la mateixa manera que el 9 de maig, comptarem amb la presència de membres de diferents col·lectius en lluita, i encara que açó encara no està clar avancem que vindrà gent de l'Assemblea contra el TAV (Euskadi), Autònoms de Murcia, Veïns/es de La Punta (València) i Ecologistas en Acción La serranía. Ja informarem de com es durà a terme aquesta jornada!DERIVANT PER LA CIUTAT

...i per tal de relaxar-nos de tanta xerrada, us oferim dos propostes per tal de conéixer la ciutat, i observar per nosaltres mateixos els efectes de l'urbanisme que es practica hui en dia.

10 de maig - 12h - Estació de Renfe del cabanyal
Visita guiada: efectes i desperfectes en el barri del cabanyal
Veïns/es del barri ens mostraran els efectes que està tinguent el pla de l'ajuntament sobre el tradicional barri de pescadors, i sentirem dels propis afectats per la prolongació de Blasco Ibañez els efectes que aquesta està tinguent al barri. Després hi haurà dinar popular per tres miserables euros (ja confirmarem on).

24 de maig - 10h - CSA La Quimera
De la idea de conèixer la nostra ciutat i els processos urbanístics que en ella es donen, apareix la possibilitat de fer un recorregut desde La quimera (C/ felipe bellver 34, Mislata) on hi haurà desdejuni popular, passant per l'Ateneu Llibertari Al Margen (c/ palma 3, Carmen), el CSO El Nido (C/ carreres puchalt 7, Benimaclet) i acabant en l'Ateneu Llibertari del Cabanyal (C/ barraca 57, Cabanyal), on tindrem un deliciós dinar lliure de sofriment a 3 euros. El plantejament es fer el recorregut passejant per la bici, reapropiant-nos del carrer, fent fotografies als diferents efectes que observem sobre la ciutat a conseqüència de l'urbanisme que es practica avui dia, del que la ciutat de la València es un clar exemple (ciutat enfocada al turisme, macroevents, destrucció dels barris populars, especulació...). De totes les fotografies que es prenguen eixe dia (i que s'envien al mail de les jornades) se'n farà una selecció per imprimir-les i exposar-les on calga.
PRÒXIMAMENT anunciarem els horaris exactes de la bicimarató i la resta de detalls!
...i açó es tot, animar-vos a participar, a criticar, analitzar, rebatre tot el que nosaltres hem proposat en aquestes jornades, ja que el que pretenem es que hi haja un coneixement general sobre un tema que ens afecta a tots i totes, i més en el país on una gran quantitat dels diners es mouen entorn a la especulació i la construcció.

ATENTS A LES NOVETATS, PENJAREM AL BLOG QUALSEVOL NOVETAT!!
TAMBÉ POTS APUNTAR-TE A LA LLISTA DE CORREU COM HEM INDICAT MÉS AMUNT!!

No hay comentarios: